Landelijke registratie zwemongevallen bepleit

maandag 28 juli 2014

Reddingsbrigade Nederland pleit voor de invoering van een landelijke registratie van zwemongevallen in open water. De organisatie vindt het zorgelijk dat in de eerste weken van de zomervakantie al vier mensen zijn verdronken door een zwemongeval.

Lees meer

NS overtreedt wet met 'internetcensuur'

maandag 28 juli 2014

De NS overtreedt de wet door op het wifi-netwerk in de trein bepaalde websites te blokkeren. Zowel de Autoriteit Consument en Markt (ACM) als de organisatie Bits of Freedom concludeert dat de spoorvervoerder de wet op netneutraliteit overtreedt.

Lees meer

Brood en kaas bevatten steeds minder zout

maandag 28 juli 2014

De hoeveelheid zout in veel voeding is het afgelopen jaar langzaam maar zeker verminderd, maar bij een aantal producten is dat niet het geval. Ook verschilt de hoeveelheid zout per fabrikant. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer

'Richtlijn voor ongewenste zwangerschap'

maandag 28 juli 2014

Er zou een richtlijn moeten komen waarin staat wat huisartsen moeten doen als een patiënt meldt dat ze ongewenst zwanger is. Die is er nu nog niet en daardoor moeten veel huisartsen zelf het wiel opnieuw uitvinden.

Lees meer

Verzorgings- en verpleeghuis onder toezicht

maandag 28 juli 2014

Verzorgingshuis Huize Valckenbosch in Zeist en verpleeghuis Leendert Meeshuis in Bilthoven zijn onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In beide huizen, die deel uitmaken van de stichting Antroz, zouden er structurele tekortkomingen zijn in de zorg.

Lees meer

Recordaantal huishoudens met zonnepanelen

maandag 28 juli 2014

Nederlanders stappen in groten getale over op zonnepanelen. In een jaar tijd is het aantal adressen met geregistreerde collectoren gestegen van 125.000 naar 185.000 locaties. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van netbeheerder Stedin, schrijft Metro.

Lees meer

Weer fraude via Ukash / 3V-vouchers

vrijdag 25 juli 2014

Wederom is een frauduleuze e-mail opgedoken waarin de ontvanger wordt aangemaand een niet-bestaande betalingsachterstand weg te werken. Dit maal wordt de e-mail zogenaamd verstuurd uit naam van KPN.

Lees meer

Aantal woninginbraken blijft dalen

vrijdag 25 juli 2014

Er zijn steeds minder inbraken. In de eerste helft van dit jaar registreerde de politie 36.000 inbraken. Ongeveer 12.000 daarvan zijn een poging tot inbraak.

Lees meer
  Naar het archief