In deze uitzending

De uitzending is voorbij

Heb je Radar gemist, of wil je het programma terugkijken?

Klik hier om uitzending te kijken.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van consumentenzaken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Radar Testpanel

Via het Radar Testpanel kan jij je mening geven over services, diensten en producten. Als Testpanellid krijg je per e-mail regelmatig enquêtes toegestuurd. Met het invullen hiervan help je ons om producten en diensten te verbeteren.

Meld je hier (gratis) aan

Radar op Facebook

Op onze Facebook-pagina plaatsen we iedere dag het meest interessante nieuws, foto's van achter de schermen en horen we graag jouw mening over bepaalde onderwerpen.


Like Radar op Facebook
Lotgenoten

Lotgenoten

Samen sta je sterk! Dat is het idee achter Lotgenoten. Bundel je krachten met
consumenten die hetzelfde probleem als jij hebben. Op die manier kun je samen actie
ondernemen, zoals juridische hulp inschakelen of een stichting beginnen.

VGZ zorgverzekeraar / BATC - alternatieve zorgvergoedingen VGZ

Aantal lotgenoten: 7

VGZ zorgverzekeraar vergoed van het een op het andere moment de alternatieve zorg niet meer. Voorheen deden zij dit wel.

In januari overgestapt naar een andere zorgverzekering VGZ. Een aanvullende verzekering genomen, die mij 1000 euro per jaar zou moeten vergoeden voor de alternatieve zorg. Helaas ik krijg het ineens niet meer vergoed. Er blijkt een administratieve fout te zijn. Mijn therapeute is per ongeluk, samen met nog 79 andere therapeuten niet aangemeld in de zorggids. Daar is de BATC voor verantwoordelijk. Sinds jan. 2011 is de BATC echter niet te bereiken. Omdat ik als cliënt geen rechten heb bij de BATC is de VGZ voor mij verantwoordelijk. Ondanks mijn uitleg dat het om een administratieve fout gaat en het feit dat zij deze therapeut al jaren vergoeden, blijven zij bij hun standpunt. Andere zorgverzekeraars zoals bijvoorbeeld CZ zijn hun cliënt ter willen en vinden het zeer onredelijk dat zij op moeten draaien voor de fouten van de beroepsvereniging BATC. Immers de therapeut voldoet aan alle voorwaarden. Het gaat echter om een administratie fout! Wie heeft ook met dit probleem te maken!

Nieuwsberichten

Er zijn (nog) geen nieuwsberichten.