LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegon gokt dat slechts 15% Koersplanners schade komt claimen

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Aegon gokt dat slechts 15% Koersplanners schade komt claimen

Ongelezen bericht door juwita »

Uit berichten op de website van Assurantie Magazine blijkt dat Aegon de eerder reservering van 150 miljoen voor de Koersplan misleidings slachtoffers handhaaft. Hieruit blijkt dat AEGON erop gokt dat hoogtuit een op de zes a zeven Koersplan gedupeerden daadwerkelijk zijn schade bij AEGON zal gaan claimen.

Klaas-Jan
Berichten: 170
Lid geworden op: 13 nov 2012 12:13

Re: Aegon gokt dat slechts 15% Koersplanners schade komt claimen

Ongelezen bericht door Klaas-Jan »

Dat hoeft niet helemaal de conclusie te zijn. Aegon laat weten dat ze voor niet aangesloten leden van Stichting Koersplandewegkwijt gaat kijken welke compensatie die polishouders krijgen. Daarbij kijken ze naar welke percentages andere concerns in rekening brengen voor een overlijdensrisicoverzekering en daar komt dan een gemiddelde uitrollen. Met dat gemiddelde worden dan niet St.KPDWK leden afgescheept. De uitkomst kan zijn dat veel meer mensen compensatie ontvangen maar dat die lager is dan bij de leden van de stichting. En ik neem aan dat ze er dan inderdaad op gokken dat een deel van de polishouders zich met minder compensatie het bos in laten sturen.
Er spreekt nogal wat arrogantie uit dit bericht in Assurantie Magazine.

jll
Berichten: 453
Lid geworden op: 10 feb 2004 21:34
Contacteer:

Re: Aegon gokt dat slechts 15% Koersplanners schade komt claimen

Ongelezen bericht door jll »

ClaimConcept gokt dat AEGON gelijk krijgt, gezien de ervaringen met aandelenlease Vliegwiel

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Aegon gokt dat slechts 15% Koersplanners schade komt claimen

Ongelezen bericht door juwita »

Uit een artikel in het ledenblad ''FC/De Financiele Consument'' (jaargang 20, nummer 3) las ik zojuist dat de Vereniging Consument & Geldzaken Koersplan gedupeerden die niet bij Koersplandewegkwijt waren aangesloten in ieder geval aanraadt zich niet met een kluitje in het riet te laten sturen door AEGON.

Lijkt me een goed advies !

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon gokt dat slechts 15% Koersplanners schade komt claimen

Ongelezen bericht door peewee »

Aegon interpreteert het Hoge Raad arrest kennelijk zoals het AEGON het beste uitkomt.
De misleiding die er ten aanzien van de premie overlijdensrisicodekking heeft plaatsgevonden is evenwel identiek voor alle Koersplandeelnemers die tussen 1989 en eind 1998 gingen deelnemen aan het Koersplan, Dit laatste spreekt vanzelf: die misleiding vond plaats in de jaren 1989 tot 1999 en niet pas door de start van de rechtszaak van die Stichting KPDWK in 2005 of als gevolg van aansluiting of niet bij KPDWK.

Juridisch bezien is er m.i. inderdaad geen enkele aanleiding om uiteenlopende compensatie (berekenings)methoden uit de koker van Aegon te accepteren. 85% te is er teveel betaald voor premie overlijdensrisico door ALLE Koersplan deelnemers wier contract van start ging tussen 1989 en eind 1998.

Dezelfde misleiding, dus dezelfde compensatie !

Voor zover er al gediscrimineerd zou kunnen worden qua compensatiehoogte zouden de KPDWK donateurs m.i. een extra compensatie moeten krijgen, tenminste ten hoogte van de betaalde 75,00 euro voor aansluiting bij KPDWK.

Gesloten