LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] te laat Zalm

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
dido
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 okt 2004 23:23

te laat Zalm

Ongelezen bericht door dido »

Waarom heeft hij ons dan niet op tijd gewaarschuwd voor Dexia?:Volgens minister Zalm (Financiën) ligt er een ernstige economische crisis op de loer. Hij waarschuwt daarvoor in het Nederlands Dagblad.


Wegglijdende dollar
Zalm vreest dat de dollar wegglijdt door het reusachtige begrotingstekort van de Verenigde Staten. Hij denkt dat de schade in Europa dan veel groter is dan in het land zelf. "Elke dag dat ik de krant opensla en zie dat de euro nog 1,20 dollar kost denk ik: hè, hè. Het gaat nog goed. Maar als beleggers gaan twijfelen of zij nog wel de enorme Amerikaanse tekorten moeten financieren en als dit geld vervolgens naar Europa uitwijkt, dan kan het snel gaan", aldus Zalm in het dagblad.

Eerdere waarschuwingen
Zalm is niet de eerste die voor het begrotingstekort van de VS waarschuwt. Economen en belggingsgoeroes als Rienk Kamer of George Soros houden ook rekening met rampscenario's als de dollar wegglijdt.

Nijpend
Maar dat politici zich over het risico uitspreken, komt veel minder vaak voor. Volgens Zalm is de situatie zo nijpend geworden, dat hij zich wel moet uitspreken over het begrotingstekort. "Een zachte landing behoort nu nog tot de mogelijkheden, maar het wordt wel tijd dat er iets gaat gebeuren", zegt hij in het Nederlands Dagblad.

Wat vindt u hiervan? Geef uw mening!


Lees ook:
Beursgoeroe Kamer voorziet mondiale recessie
Superbelegger Soros voorspelt recessie VS
Dossier economische ontwikkelingen in Nederland en de rest van de wereld
'Nederland zit in diepe recessie'

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: te laat Zalm

Ongelezen bericht door Elias »

Wie probeert wie gek te maken. Of is het de bekende (politieke) slag om de arm ? Zeg maar misleiding.
Diezelfde heren ( zelfs Dexia Group ) beweren het laatste jaar, dat de koersen zullen ( blijven ) steigen en de economie aan zal trekken/sterken. En zowaar, de koersen steigen door (dankzij ?) deze mooie woorden.

Wellicht dat deze "insiders" weer juist op tijd hun aandelen van de hand doen en de gewone burger de klappen op laten vangen.

:?

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: te laat Zalm

Ongelezen bericht door Willems »

Beste Dido,
"Als beleggers gaan twijfelen of zij nog wel de enorme Amerikaanse te korten moeten financieren en als *dit geld vervolgens naar Europa uitwijkt* dan kan het snel gaan".
Zalm heeft, recentelijk, zeer ruime ervaring met dit verschijnsel, dat hem absoluut niet vreemd zal zijn. Zeg maar gerust géén nood, dan moet hij dan weer, de staatswaakhonden in slaap sussen, het WVD aandelenlease herhalen, zoals hij toen gedaan had, om het land, als een Vader des Vaderlands, ten koste van de gezinnen te redden. De slagvelden liggen nog bezaaid met lijken en pure ellende!!

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Re: te laat Zalm

Ongelezen bericht door Dubio »

Waarom heeft hij ons dan niet op tijd gewaarschuwd voor Dexia?:Volgens minister Zalm (Financiën) ligt er een ernstige economische crisis op de loer. Hij waarschuwt daarvoor in het Nederlands Dagblad.
Wel eens van eigen verantwoordelijkheid gehoord?

JH .

Re: te laat Zalm

Ongelezen bericht door JH . »

Het ontbreekt minister Zalm aan moed om te antwoorden.

http://tinyurl.com/7lhw6

Albert
Berichten: 1164
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:45

Re: te laat Zalm

Ongelezen bericht door Albert »

Beste JH,
Geplaatst op 24 Jan 2006 15:21 door JH .


--------------------------------------------------------------------------------

Het ontbreekt minister Zalm aan moed om te antwoorden.
Soms hebben we allemaal weleens met dit probleem te maken 8)

empie
Berichten: 258
Lid geworden op: 19 sep 2005 13:46

Re: te laat Zalm

Ongelezen bericht door empie »

--------------------------------------------------------------------------------

'Kamer wil voor zichzelf zorgstelsel compenseren'

Gepubliceerd op vrijdag 20 januari 2006

DEN HAAG (ANP) - De SP is verbijsterd over een plan van Tweede Kamerleden om negatieve inkomenseffecten door het nieuwe zorgstelsel voor zichzelf te compenseren. ,,Dit is werkelijk schaamteloos", aldus SP-Kamerlid Kant vrijdag.

,,Door het nieuwe zorgstelsel gaan veel groepen er flink op achteruit. Een Kamermeerderheid laat hen in de kou staan, maar wil de achteruitgang wel voor zichzelf compenseren? Dit is niet uit te leggen."

Kant baseert zich op een brief van de zogeheten commissie Emolumenten, waarin vier Kamerleden onder voorzitterschap van VVD'er Hofstra zich bezighouden met de beloning van de politici in Den Haag. Deze adviescommissie schrijft in de brief aan Kamerleden dat het begin februari met minister Remkes (Binnenlandse Zaken) spreekt ,,over de wijze waarop en de omvang waarmee'' negatieve effecten gecompenseerd kunnen worden met terugwerkende kracht tot 1 januari 2006.

Tekortschietende zorgtoeslag

Net als voor veel ambtenaren en werknemers die particulier verzekerd waren tot dit jaar, valt volgens Kant ook voor Kamerleden de tegemoetkoming in zorgkosten weg. Ook moeten de politici ,,net als andere zelfstandigen'' 4,4 procent inkomensafhankelijke ziektekostenpremie gaan betalen. ,,Vooral bij kleine zelfstandigen komt dit hard aan en voor velen schiet de zorgtoeslag tekort. Een Kamermeerderheid heeft daar geen compensatie voor over, maar zelf met hun goede salaris willen ze dat wel.''

Volgens de adviescommissie kunnen Kamerleden afhankelijk van hun situatie er maandelijks qua inkomen er netto circa 100 tot 400 euro op achteruitgaan. De commissie legt adviezen voor aan het presidium van de Tweede Kamer, waarin alle politieke partijen zitten. Hier wordt vervolgens bekeken of een voorstel voldoende wordt gesteund in de Kamer en volgens Kant zal de SP hier dan ook proberen een stokje te steken voor de compensatieplannen.

burning inside
Berichten: 117
Lid geworden op: 12 dec 2005 17:52

Re: te laat Zalm

Ongelezen bericht door burning inside »


Gesloten