background branding

Uitzending Radar 22 april 2024: Onlogische belastingverhoging dranken en opzeggen bij Verisure

In de uitzending van maandag 22 april 2024 besteedt Radar aandacht aan de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken. Want waarom geldt deze belasting wel voor water met citroen, maar niet voor suikerrijke chocolademelk? Ook zoeken we uit waarom het zo moeilijk is om je contract bij beveiligingsbedrijf Verisure op te zeggen en probeert presentator Fons Hendriks contact te krijgen met Peter Gillis. 

Onlogische belastingverhoging op dranken

Sinds begin dit jaar is de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken, zoals frisdrank en vruchtensappen, verhoogd van 8 cent naar 26 cent per liter. De overheid hoopt dat door de verhoging de consument deze relatief ongezonde producten eerder laat staan. Alleen zit er in die verbruiksbelasting een uitzondering voor mineraalwater en zuivel.

Dat betekent bijvoorbeeld dat mineraalwater met een vleugje citroen wel onder deze belasting valt en dus duurder wordt. Terwijl suikerrijke chocolademelk waar uiteraard zuivel in zit, de prijs hetzelfde blijft. Voor welke producten geldt dat nog meer? En gaan deze uitzonderingen aangepast worden?

Het vakantiepark van Peter Gillis

Het vakantiepark Prinsenmeer van tv-persoonlijkheid Peter Gillis is dit vakantieseizoen nog niet open gegaan, omdat de gemeente zijn vergunningen heeft ingetrokken. Toch kunnen mensen seizoensreserveringen kopen voor duizenden euro’s.

Nu de camping alsmaar niet open gaat willen ze hun geld terug, maar vangen bot wanneer ze contact zoeken met het park. Fons gaat langs om te kijken of wij wél contact met ze kunnen krijgen.

Beveiligingsbedrijf Verisure negeert klanten die contracten willen opzeggen

Je contract opzeggen bij Verisure? Dat lijkt soms onmogelijk, blijkt uit klachten die Radar ontving. Het beveiligingsbedrijf belooft binnen een paar weken terug te bellen om de opzegging in orde te maken. Maar dat gebeurt niet.

En als het na maanden heen en weer bellen geregeld lijkt te zijn, ontvangen mensen toch weer facturen en begint het circus opnieuw. Mag Verisure eigenlijk wel facturen blijven sturen? En belangrijker, hoe kom je er toch vanaf?

Ontwikkelingen sjoemeldieselschandaal

Ook besteden we aandacht aan sjoemeldiesels. De massaclaim die gestart was tegen Mercedes-Benz en Renault mag namelijk doorgaan. 

Meer over