HBO Max verhoogt prijzen: blijft je levenslange korting geldig?

Hbo Max

Toen HBO Max net beschikbaar was in Nederland kon je een abonnement afsluiten met levenslange korting. Zo lang je abonnee bleef, zou je slechts 2,99 euro per maand betalen voor de streamingdienst. Blijft de prijs hetzelfde nu HBO Max fuseert met Discovery? 

Waarom verhoogt HBO Max de prijzen?

HBO Max gaat samen met Discovery en lanceert op 11 juni een nieuwe app. Door de “aanzienlijke verbeteringen in het aanbod en de functionaliteiten” worden de prijzen van abonnementen verhoogd, zo laat de streamingdienst aan abonnees weten. 

Ook introduceert HBO Max nieuwe abonnementsvormen. Je kunt kiezen uit:

  • Een Basic abonnement van 5,99 euro per maand met reclame. 
  • Een Standaard abonnement van 9,99 euro per maand zonder reclame. 
  • Een Premium abonnement voor 13,99 euro per maand. 
  • Als extra kun je een ‘Sport add-on’ toevoegen aan een van deze drie abonnementen. Voor 5 euro per maand extra kun je dan live-sportevenementen kijken. 

Blijft je levenslange korting geldig?

Ben jij een abonnee van het eerste uur? Dan blijft je levenslange korting geldig, maar dat betekent niet dat je 2,99 euro per maand blijft betalen voor jouw HBO Max-abonnement. 

De levenslange korting is namelijk een korting van 50 procent op je abonnementsprijs en geen vast bedrag van 2,99 euro voor de rest van je leven. En omdat jouw abonnement wordt omgezet in het nieuwe standaard abonnement van 9,99 euro, ga je binnenkort dus 4,99 euro per maand betalen. 

Je bent hierdoor niet alleen duurder uit dan je bij het afsluiten van het abonnement misschien had verwacht, je verliest ook de mogelijkheid om films en series in 4K te streamen. 

Prijsverhoging gaat niet meteen in

Deze nieuwe prijs ga je overigens niet meteen betalen: tot 60 dagen na de introductie van de nieuwe app, blijft je abonnementsprijs hetzelfde. Pas bij je volgende verlengingsdatum op of na 13 augustus 2024 verandert de prijs van je abonnement.